Въпросът за слабото полицейско присъствие в град Ахелой многократно е поставян и пред ръководството на Областна дирекция на МВР – Бургас, както и предложението за повишаване на категорията на РУП – Поморие.

„След като години наред няма решение, все още имам надежда, че ще бъдем чути“, коментира кметът Алексиев по повод изпратено писмо до служебния министър Бойко Рашков.

В официална кореспонденция до служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков, кметът на община Поморие Иван Алексиев пише, че „с цел осигуряване на безопасността и спокойствието на гражданите, пребиваващи на територията на гр. Ахелой, предлагам в града да се разкрие полицейски участък към РУП – Поморие, като сградният фонд ще бъде осигурен от Община Поморие.“

Предложението към министъра е мотивирано и с непрекъснатото застрояване на град Ахелой с нови жилища и хотели, като по този начин, особено през летния туристически сезон, се увеличава броят на жителите на града, които по официални данни към 2011 г. са 2469 души.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.