Общинският съвет на Бургас реши с 40 гласа "ЗА" Тодор Стамболиев да бъде още един мандат общински омбудсман.

Ето какво съобщи той:

"Уважаеми дами и господа, представители на медиите!

Може би ще прозвучи неочаквано, но в деня на провеждане на втората фаза в конкурсната процедура за избор на обществен посредник, на 18.02.2021 год., когато се провеждаше интервюто с допуснатите кандидати се обърнах към другия участник в конкурса, г-жа Паспалева с думите: „Благодаря Ви!“  Предполагам, че няма да отрече.

Благодарих и за уважението и интереса към дейността на обществения посредник, защото предполагам, че никой не кандидатства за работа, към която няма интерес и желание. Отделно от това, състезателят дава по-добри резултати, ако в „коридора“ до него има друг. Това осмисля конкурентостта в самата процедура и дава възможност за реален избор.

Искам чрез Вас още веднъж да благодаря за проявената отговорност на всички съветници, които упражниха вота си днес, независимо за кого са гласували.

Знаете, че общинският съвет е органът пред когото общественият посредник отчита дейността си.

 Предвиденото квалифицирано мнозинство от 2/3  от всички общински съветници за да е налице валиден избор е изключително важно за авторитета  на институцията „обществен посредник“ и изисква активно участие в процедурата от всеки един съветник.

Проявената активност днес говори за доверието, с което се ползва общественият посредник и показва уважението на общинските съветници към него.

Тайният вот на избора, при който гласуващия се съобразява само с вътрешната си съвест и личността на кандидатите е още една гаранция за независимост, демократичност и прозрачност на процедурата.

През 2017 год. встъпих в длъжността след получени 35 гласа „за“ , днес 4 години по-късно, с 40 гласа „за“. Повишения резултат след завършеният мандат говори за висока оценка на работата ми, като външна независима за администрацията институция и ме натоварва с огромна отговорност, която аз отново смятам да оправдая.

Благодаря още веднъж за подкрепата!

Тодор Стамболиев
/Обществен посредник на община Бургас/

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.