Брифинг на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, относно икономическите мерки, които правителството е приело за справяне с последиците от кризата, предизвикана от Covid-19:

Станислав Балабанов, репортер на TV 7/8: Г-н Борисов, Станислав Балбанов от телевизия 7/8. Имам няколко въпроси към Вас, надявам се да ми отговорите, както и миналия път. Новото ръководство на Българската банка за развитие е съставено предимно от кадри, които идват от Първа инвестиционна банка. Банка, която не е тайна за всички се свързва и с Делян Пеевски, и с Христо Ковачки. Ще Ви дам пример. Не знам дали сте наясно - единият човек е Живко Тодоров, който е старият финансов директор на Първа инвестиционна банка, другият е Панайот Филипов. Не знам, знаете ликоя е неговата майка?

Бойко Борисов, премиер на България: Не знам ине ми е работа.

Станислав Балабанов: Тя се казва Христина Филипова и е прокурист на ОББ, на частната банка. И искам да Ви попитам, не е ли притенсително създаването на конфликт на интереси, тъй като синът ще одобрява гаранция за кредити, които после майката през частната банка също ще трябва даги одобрява, за да стигнат до крания потребител? Целият този процес не е ли причина за конфликт на интереси?

Бойко Борисов: Изцяло съм възложил на финансовия министър да се занимава с кадрите там. Нито един от лицата, които Вие казвате, не познавам и не искам да познавам.

Владислав Горанов, министър на финансите на България: За единия господин, който споменахте, който е финансов директор доскорошен на Първа инвестиционна банка, мога да кажа само, че е удостоен с награда пред 2018 г., именно за това, че е много добър професионалист...

Към този момент, след проведения брифинг, нито една от мерките и финансовите помощи за граждани, самоосигуряващи се лица и фирми под формата на кредити (наречени от финансовия минисър "инструменти"), не е достъпна. Дори частните банки нямат решение и не сключват договори за мониторинг върху кредитите на физическите лица.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.