Който прави далавери с боклука, ще свърши в затвора, закани се министър-председателят на България

Премиерът Бойко Борисов заплаши, че чиновниците, които правят далавери с боклук, ще свършат кариерата си в Белене.

Той изрече заканата си пред медиите по време на поредната инспекция. Той провери как напредва строителството на "Балкански поток" и АМ "Хемус".

В Плевен бе проведена мащабната спецакция на МВР, при която беше проверено депо за отпадъци заради съмнения за незаконен трафик на 9000 тона смет. Премиерът Бойко Борисов разкри, че предстоят още поне 7 такива операции.

„Поздравявам МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, където влизат по този начин. Подготвят се акции на поне още седем места", заяви той пред медиите.

Борисов е категоричен, че "всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си понесе санкциите“. „Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона, тук наблизо е Белене, където да завършат своята кариера. Това е борба с корупцията“, заяви Борисов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.