Едва вчера обвинените от българската прокуратура в организирана престъпна група за пране на пари и укриване на данъци Вълчо и Маринела Арабаджиеви се пояиха на сайта на международната полицейска организация Интерпол. Това се случва 3 месеца след като в края на август при акция на прокуратурата в хотелите на фамилия Арабаджиеви в София и Пловдив бяха открити и иззети над 10 млн. лв. Тогава беше задържан синът им Вълчо и две счетоводителки. Адвокатът на Вълчо Арабаджиев обяви, че родителите му ще се приберат до дни в България, но към момента това не се е случило.

След акцията заместник-главният прокурор и доскорошен шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че спрямо семейство Арабаджиеви има издадена европейска заповед за арест и се търсят от Интерпол. Разследващите имаха данни, че двамата обвиняеми са във Франция, като Гешев уточни, че те не са на почивка, а се укриват. Но тогава се оказа, че имената на издирваните не фигурират на страницата на Интерпол.

Причините до този момент лицата на Маринела и Вълчо Арабаджиеви да не присъстват в сайта на Интерпол са две. Едната е лицата да не са издирвани от Интерпол, а другата - изискващата страна да е поискала за червената бюлетина за издирване да знаят само разследващите органи на другите държавни членки в организацията.

Други обявени официално от българската прокуратурата за издирване от Интерпол, които са качени на интернет страницата на организацията, са Евелин Банев - Брендо, братя Галеви, Цветан Василев, Димитър Желязков - Митьо Очите, избягалия от Софийския затвор Радослав Колев, Георги Станоев - Малката Бирма и др.

Прави впечатение, че издирваните от Интерпол Митьо Очите и Цветан Василев са с известно за бълграрската прокуратура местонахождение. Единият се намира в турски арест, а другият - в Белград, Сърбия.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.