Председателят на Националния оперативен щаб /НОЩ/, известен и като пагонения доктор Мутафчийски (Мераклийски, Минетчийски), е недоволен от отношението на българите към него. Преди няколко дни се оплака на един от ежедневните си брифинги, на които плаши населението със смърт и ковчези, че е блокирал електронната си поща. Причината била получаването на съобщения, с които бил обиждан. 
Днес същият този ген. Мутафчийски заяви пред DW, че към него вече се отправят смъртни заплахи и е предал sms-ите на полицията. В публичното пространство и социалните мрежи дори се заговори иронично, че коремният доктор вече изпълва критериите, за да му бъде назначена държавна охрана от НСО, която да опази  "новото национално богатство", в което депутати на ГЕРБ привидяха бъдещия президент на България.

Как така се получи за 15 дни - от любимец на народа, медийно преекспонираният ген. Мутафчийски, да се превърне във всеобщ омразник и дразнител?!
А може би никой, никога не го е харесвал?!

Хронологията на една лъжа

В първата половина на месец април началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса - ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, е по-харесван от премиера Бойко Борисов. Това показват данните от проучване на изследователски център "Тренд", направено по поръчка на "24 часа"
Генералът печели 66% от доверието на анкетираните, следван е от премиера Борисов с 53 на сто. А президентът Румен Радев, според поръчковата анкета, губи част от доверието си и получава подкрепа от 49%, при 60% рейтинг в последното проучване. 
73% от хората одобряват извънредното положение до 13 май. 19 на сто са против мярката за ограничаване на коронавируса, а 8% не могат да преценят.

Според проучване на агенция "Сова Харис", поръчано от агенция "ПИК", началникът на Националният оперативния щаб - генерал Венцислав Мутафчийски се радва на одобрението на малко над 71% от българите. Той е следван от премиера Бойко Борисов, който получава одобрението на почти 60% от анкетираните. На трето място е боксьорът Кубрат Пулев с 38%. Според социолозите, той е впечатлил със своята щедрост и ангажираност в борбата с COVID-19. Четвъртото място е за вицепремиерът Томислав Дончев, а петото - за държавния глава Румен Радев.

Народната "любов" към ген. Мутафчийски в пълните й измерения

Ген. Венцислав Мутафчийски пред Нова тв (26.04.2010 г.): „Много бяха хиперболизирани нещата с ограниченията у нас, защото съм получавал стотици писма по имейла си, докато не го блокирах, защото стана невъзможно – с ругатни и нецензурни обръщения, той вече не съществува“.

Ген. Мутафчийски пред DW (28.04.2020 г.): "Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по Вайбър. Аз, разбира се, ги предавам на полицията. Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им имена. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си... Категорично има смъртни заплахи, даже съм ги запазил в телефона си. Мога дори да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума".

Редно е да се отбележи, че премиерът на България Бойко Борисов, както и депутатът-бизнесмен на ДПС Делян Пеевски, периодично съобщават, че някой го бил поръчал, желаел смъртта им и прочее, но пред очите на целия български народ и най-вече на неговия гръб, с години продължават да си живуркат и да дебелеят. 

Тепърва ген. Мутафчийски ще започне да разбира защо министър-председателят създаде Национален оперативен щаб и му сложи председател, на който да прехвърли цялата отговорност от натрупаните негативи в периода на извънредно положение, когато стотици хиляди българи останаха безработни, а бизнесът е пред фалит.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.