Има хора с невероятна съдба. Героична и същевременно приказна. Истински приказен герой.

През 2010 Пламен Георгиев като прокурор е назначил СРС на Ваньо Танов, тогава шеф на митниците. След време преглежда докладите от записите и вижда сред многото записи разговор, за който обаче се посочвало, че е проведен между Танов и неустановено лице. Неустановето лице говорело "На ало, Ваньо, пратил си едни хора на този Мишо Бирата, веднага ги изкарай от там, обещал съм на президента". Прокурорът не се поинтересувал от този разговор и записите били унищожени. Така възможността да бъде образувано дело по случая е възпрепятствана. След случая "Тановгейт" кариерата на Георгиев тръгна стремглаво нагоре. През 2011 година той е избран за прокурор в Специализираната прокуратура, а по-късно стана заместник-министър на правосъдието.
След това е назначен за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ). На този пост той остана до избирането му за председател на новата антикорупционна комисия, в която се вля и КПНКОНПИ.
Приказка, нали?
Разследващ прокурор, който не разпознава "неизвестно лице" и не се интересува от него, въпреки, че си говори такива интересни неща с човекът, когото разследва.
Приказен герой.
През 2012 година си купува жилище за 207 000 лв., чиято данъчна оценка, вписана в нотариалния акт е 264 000 лв.
Приказка? Да, но приказна грешка.
След като беше оповестено, Пламен Георгиев светкавично вади нова данъчна оценка със задна дата и тя вече приказно се оказва 165 000 лв.
Според Пламен Георгиев тази продажба е финансирана от продажбата на друго жилище, наследено от родителите. Но такава продажба Пламен Георгиев прави едва през 2017, т.е. 5 години по-късно.
Само в приказките може да се финансира сделка с продажба на имот, която се случва 5 години след това, за което всъщност използваме парите.
През 2017 година си закупува още едно жилище, което се оказва, че има "тераса-покрив" от 186 кв. м., която обаче според Пламен Георгиев не била част от жилището и затова не я е декларирал и не я е платил.
И тук отново приказката сработва. Въпреки, че тази тераса-покрив не е част от жилището и затова не е купувана и декларирана, на нея се появяват приказни къщички, които само приказният герой може да ползва.
Понеже не е негово, не го плаща и не го декларира. Понеже е приказен герой го ползва.
Карлсон. Карлсон, който живее на покрива.

Автор: Момчил Петров

Междувременно във Фейсбук стартира събитие и организация за протест под надслов: Оставка веднага на главния конпир!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.