Вчера, на Велико Народно Въстание III, в Деня на Независимостта на България, енергията на хората, борещи се за свобода, независимост и справедливост, отново бе космическа.

Десетки хиляди българи от цялата страна изпълниха пространството в столицата между "Ларгото" и сградата, на която пише, че "Съединението прави силата". Всички там бяха за едно - оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и оставка на престъпното правителство на ГЕРБ и ОП, със съпремиер Делян Пеевски.

Там, на площада - и леви, и десни, и центристи, и националисти, и безпартийни, стояха един до друг обединени от общата кауза - спасението на България.
България, но не за тази на мутрите, мафията и олигархията, а за извоюване на България на суверена, на демокрацията, на свободата на словото, на върховенството на закона, на равния старт.

Чуха се много и различни гласове, имаше речи. Излишно е да бъдат разглеждани поотделно, защото всички те "крещяха": "Така повече не може! Това е краят!". Краят за Борисов и новото начало - демаркационната линия, която ще положи основите за по-добър и достоен живот в нашата Родина.

Протестът отново намери място в световната преса. Протестът постигна своите цели  - незаобиколим фактор е - и продължава до пълна победа. Европа не може повече да мълчи. Бедността, смъртността и корупцията в България са съизмерими с упражняване на геноцид над българския народ.

Премиерът на България Бойко Борисов е международно нелегитимен, в тесни връзки и зависимости с/от Ориента, изповядващ от авторитарни, до чисто диктаторски почини на управление.

Въпреки натиска, оказван пряко и задочно върху президента на България Румен Радев - за колабориране с министър-председателя Бойко Борисов и "опрощаване на греховете" му - планът на статуквото този път жестоко ще катастрофира. Самолетът върви само напред, а Румен Радев е военен пилот. 

Сделки "на тъмно", зад гърба на протестиращите, са вече невъзможни.

Изходът от задълбочаващата се икономическа, политическа и социална криза в България и излизането от нея е само един - оставка на премиера Бойко Борисов и на правителството му, оставка на главния прокурор Иван Гешев, разпускане на 44-то НС, сформиране на служебен кабинет от държавния глава Румен Радев, който да организира и проведе честни предсрочни парламентарни избори. И, не на последно място - съд, конфискация и затвор за грабителите и унищожителте на България и народа й.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.