"Служебното правителство се зае с трудната, да не кажа непосилната задача да въведе ред в една тотално объркана държава. Където и да насочиш поглед виждаш хаос и неразбория. Трудно ми е да правя икономически оценки, но с болка ще споделя какво се е случвало в сферата на военно-патриотичното възпитание, където имам известен опит. Военните награди и отличия от името на министъра на отбраната се раздават като на чирпанска сватба. Достатъчно условия е да си близък на кума. Така заместника на Каракачанов по партийна линия, по време на предизборните си обиколки си позволяваше да печели благоразположение на избирателите раздавайки с шепи юбилейни медали от името на военния министър." - сподели пред Либерта председателят на Военноисторическата комисия  о.з. полковник доц. Станчо Станчев.

Ето какво още с болка на сърцето раказва той:

 За съжаление тази практика не е прекратена и към настоящия момент. Преди няколко дни, при посещението си в Молдова директорът на дирекция „Социална политика и военно-патриотично възпитание“ – МО от свое име е наградил директорката на музея в Таракия с юбилеен медал „100 години Първа световна война“. В статута на този медал изрично е посочено че се връчва от министъра на отбраната или с негова заповед. Питам се дали министър Панайотов знае за инициативите на своя подчинен. Но в активностите си Антонов  отива и по-далече. Подготвя споразумение за сътрудничество между Съюза на ветераните от войните на България и Съюза на офицерите в Молдова. С изумление се питам отново има ли решение на УС на СВВБ за изготвянето на подобно споразумение и дали е упълномощен г-н Антонов за предприетите действия. Още повече това противоречи на Устава на Съюза на ветераните от войните, защото там е посочено, че Съюзът проявява инициатива за сближаване и интеграция с конкретни чуждестранни организации. А това са ветеранските организации от Европейския съюз, съюзите на ветераните от войните от източния регион, съседните на България държави и страните, в които има паметници и гробища на загинали български войни.

Но явно на богопомазаните всичко е позволено. Още повече директорът Антонов многократно е доказвал способността си да оцелява при всякакви обстоятелства. Стане ли напечено влиза в болница и от там с прочувствени писма се извинява за младежките си щуротии, но до момента когато отново се възкачи на танка. И въпреки твърдата позиция на служебното правителство за възстановяване на държавността дали Иво Антонов не се изживява като паралелна власт. Едно е ясно – необходима е незабавна промяна! 
_______________________________________________________________

На снимките Иво Антонов награждава политическо лице - лидер на ВМРО с награден знак на МО, което е недупостимо.
Иво Антонов раздава наградни знаци на килограм преди няколко дни в Молдова за собствен ПР.
 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.