Политиците не харесват т.нар. "четвърта власт", която днес в България е опитомена и превърната в придатък на управляващите - да ги венцеслави, да ги лигави, да е "дръжка на микрофон" и послушна и лоялна труженичка в тяхна угода. Политиците не одобряват и гражданските протести. Желаят всички да са безкритични към тях и да не задават неудобни въпроси, ако искат да са от "правилните" - и медиите, и "улицата". Иначе прекаляват, е на мнение Вежди Рашидов.

Ето какво сподели днес по БНТ бившият министър на културата, понастоящем е председател на Парламентарната комисия по културата и медиите:

"Айде стига с тази свобода на словото! Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода.
Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява - улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират.
Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.