"Тук се забавихме малко заради археолозите, над 4 млн. лв. държавата е отделила. Не съм сигурен, че догодина октомври ще е толкова слънчев, за да се надяваме да го открием, така че може би ще трябва да бъде готов за септември. Цялата енергия е в това да построим България такава, каквато хората очакват и затова гласуваха за нас. Те искат „Хемус”, искат „Струма” да се довърши, искат два газопровода, за да има реална диверсификация, искат магистралата до Белград да завършим.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време си до строежа на газовата връзка между България и Гърция между селата Войводово и Орлово.

"С един бърз път "Бургас - Александропулис" ще свържем Егейско с Черно море, ще си открием по един кей, без войни, а на базата на взаимноизгодното сътрудничество. Това сега правим с колегата Мицотакис, каза още премиерът Бойко Борисов.

Той изтъкна присъствието до себе си на посланиците на САЩ, Гърция и Азербайджан.

„Този проект е много важен за диверсификацията и енергийната сигурност. Енергийната сигурност е национална сигурност”, подчерта и посланикът на САЩ Херо Мустафа, която също присъства на инспекцията.

"Много се употребяваше, особено от по-демократичните лидери, думата „диверсификация”, но газът е такава суровина, която не може да се пренася в сакове, в чанта, в джоб да се носи, нужни са газопроводи", коментира премиерът Бойко Борисов и допълни:

„На една сергия ако може да наредиш краставици от 4-5 места, със сигурност ще избереш най-хубавите и най-евтините или поне ще имаш право на избор. Газовият хъб „Балкан” и това, което правим като газова борса, ще даде възможност не да подменяме един с друг източниците, а да има конкуренция”. 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.