Хората се отърсиха от страха и разбраха, че могат да поемат съдбата си, казва в интервю за БНР социалният психолог проф. Людмил Георгиев.

"Най-важното е, че хората се отърсиха от страха и разбраха, че могат да поемат съдбата си в собствените си ръце. Искрено се надявам протестът да има сили да свали правителството", заяви той в коментар на продължаващите трети месец антиправителствени демонстрации в страната. Като постижения на протестите той посочи непоявяването на премиера Бойко Борисов на работното му място и сгромолясването на имиджа му, както и появилото се внимание от страна на западните медии към България.   

По думите му ГЕРБ може да спечели и следващите избори, но с фалшификации и обобщи, че те са печелили досега изборите само с фалшификации, а не защото са добре смазана машина за печелене на избори.

Проф. Георгиев прогнозира "гражданска война", ако ГЕРБ спечели на предстоящите парламентарни избори.

Според него появяването на политическа формация на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов може и да се окаже "голяма игра, заложена, когато той беше отстранен от управляващата партия".

"Цветанов е свършен като политик отдавна", категоричен беше проф. Георгиев и подчерта, че интересни на изборите ще бъдат БСП, за които прогнозира, че ще спечелят вота, Мая Манолова и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

В предаването "12+3" социалният психолог подчерта, че може и трябва да се казва, че протестът е и социален:

"Когато "орките" излязат, за да потърсят хляба и достойнството си, тогава танци и песни няма да има. Ще има сериозни сблъсъци".

Цялото интервю на Петър Волгин с проф. Людмил Георгиев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.