IN MEMORIAM

С омерзение ви съобщавам, че снощи българската държавност и право бяха погребани публично пред централата на ВМРО.

Вечер като всяка друга. Протест като всеки друг. Викове #ОСТАВКА, свирки, тъпани и стикери върху входа на централата.
И изведнъж – от четвъртия етаж започна да вали … От един противопожарен шланг в ръцете на патрЕоти, а след него зарево … от бомбички и сигнални ракети върху протестиращите. Множеството се раздели на две – от само себе си, за да се предпази от тази канонада.
‼️ А полицията – тя се появи, направи кордон от двете страни на протестиращото множество и зачака… Не отцепи сградата, не провери за други входове, дори не й мина през ум да влезе в централата и да се качи до четвъртия етаж, за да установи самоличността на патрЕотите. Попитах ги защо бездействат, отговор – нямали заповед. И така 40 -50 минути, като през първите 15 бомби и вода продължаваха да летят от висотата на българския патрЕотизъм. Но полицията „пазеше” - нас … от тях. Протестиращите се опитваха да изритат бомбите и сигналните ракети далеч от себе си, а полицията се загрижи за спрените в района коли, които могат да пострадат. Дори НЕ се опита да неутрализира горящите ракети. След почти час се появи някакъв „началник”, но ситуацията остана същата. А полицаите грозно мълчаха. НЯМАХА ОТГОВОРИ – защо бездействат, защо нищо не предприемат. Нещо като дежа вю – от 2ри септември. И бомбичките бяха дежа вю. Запитах се какво правят подобни агит материали в офиса на партия от управляващата коалиция? Кои са тия „юнаци”,които продължават да надничат през прозорците и с цялата си наглост да подвикват на протестиращите … Дали не са онези, които полицията не успя да задържи и идентифицира на 2ри септември?! Не знам … След час отнякъде се появи бус, от който се изсипаха няколко човека, и почнаха да снимат вратата на централата, да мерят с рулетка, и така 20-30 минути – за едно стъкло, което се оказа счупено.
‼️ И в този момент една бяла риза „изгря” на входа, самият Ангел Джамбазки … И всичко си дойде на мястото…
БЕЗДЕЙСТВИЕТО и ТИШИНАТА изведнъж придобиха образ.

‼️Същият този, който държеше шланга и мяташе пиратките от висините на депутатската си недосегаемост. На кадрите на АЛФА ТВ, които изгледахме с оператора им, ясно е запечатан образът на този титан на българското „родолюбие” и и патрЕотизъм.

‼️Полицията така и не влезна в сградата … Тя чакаше… Чакаше ние да си тръгнем, за да се прибере и тя… И продължаваше да мълчи ... А тишината беше СТРАШНА – като на погребение.

‼️ И всички ние, които мълчим, сме СЪУЧАСТНИЦИ.

ДЪРЖАВА НЯМА! ДА живее МАФИЯТА!

Един обикновен гражданин и още по-обикновен юрист

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.