"Това е снимка, направена вчера около обед в министерството на икономиката, която потвърждава, че Караниколов си е у нас. Получих я по месинджър.
Ако е така, то това означава, че Борисов е напълно в час на ходовете на Караниколов и го е скрил само медийно, за да не се налага да отговаря.
С измислената операция до Дубай. Тоест тандемът с Пеевски не е мръднал на йота.
Този автомобил не може да се ползва от никой друг."

Това написа във Фейсбук политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев.

Още вчера в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът на БСП Румен Гечев застъпи същата теза. 

"Министъра на икономиката го товарят в самолет да кара зелки и моркови в Дубай, за да го скрият от медиите в карантина", заяви Гечев.

Той коментира пътуването на икономическия министър Емил Караниколов до Дубай, където придружи пратка храни за Обединените арабски емирства в замяна на доставка на медицински консумативи за България. След командировката Караниколов беше поставен под двуседмична карантина, каквито са правилата на извънредното положение.

Според Гечев министърът е бил командирован с идеята след пътуването да бъде "скрит" от медиите, за да не отговаря на въпроси за Българската банка за развитие, на която е принципал. Преди дни ръководството й беше сменено по нареждане на премиера Бойко Борисов след като се разбра, че след началото на извънредното положение банката е финализирала предоставянето на кредит в размер на 75 млн. лв. на фирма за събиране на вземания, докато държавата налива в банката 700 млн. лв. в подкрепа на малкия и средния бизнес и останали без препитание граждани.

"Има основания да се съмняваме, че директните пари ще отидат при големите "крокодили", които плуват около ББР (Бълларска банка за развитие) вече от няколко години и които усвояват големите кредити", каза депутатът от БСП. Гечев добави, че "в Дубай има и други интересни бизнеси в кавички и призова: "С тези евтини селски номера недейте повече!".

Емил Караниколов, както и финансовия министър Владислав Горанов, са спрягани в публичното пространство като едни "министрите на Пеевски" в кабинета на Бойко Борисов, Може би това обяснява и пътуването на Караниколов до Дубай, където живее депутатът на ДПС Делян Пеевски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.