"Началникът на кабинета (Калоян Методиев, който вече не е част от президентството - б.р.) е особена фигура. Той не може да действа като свободно плаваща шамандура. Трябва да се съобразява с факта, че е един от най-близките хора до президента". Това каза пред Нова тв проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента.

Думите му са по повод освобождаването на Калоян Методиев като началник на президентския кабинет. Причината е била, че Методиев е присъствал на празненство на Корнелия Нинова по случай втория ѝ лидерски мандат в БСП.

"Утре някой ще си каже, че щом той е с БСП, значи има топли връзки", добави Маринов.

Още по темата: Президентът се освободи от началника на кабинета си Калоян Методиев

На въпрос възможен ли е диалог между Радев и Борисов, той заяви, че такъв отдавна няма.

"Диалог отдавна няма. Това е едно кълбо от важни и сложни въпроси. Тук има разминаване на базисни политически позиции. Президентът не само критикува, той предлага. Преди да стигнем до партиите, трябва да постигнем съгласие в обществото. Ако гражданите припознаят определени промени като необходими, те ще ги поискат от партиите. Няма да има нужда президентът да си прави партия, за да ги реализира. Президентът няма да има политически проект. Въпрос на натрупване е това, че президентът свали доверие от правителството", каза още професорът.

Още по темата: Явор Дачков: ДПС ще играе срещу президента, Калоян Методиев принадлежи към техния кръг

Маринов смята, че репликата "мутри във властта" е фигуративна и описва начина на управление. По думите му имало мутри в управлението, но не всички са такива - той обаче не уточни с имена.

"Познавам се с много хора", отговори той по повод негови кадри от 90-те години с Илия Павлов и отношенията му с Васил Илиев.

"Не мисля, че държавният глава "страни гнусливо" от БСП. От момента, в който бе избран за президент, той страни от всички партии", допълни още той.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.