Нищо хубаво не бива да очакваме от новия премиер на Европа Урсула фон дер Лайен. "България е грешката на живота ми" е определението, с което родният й брат и неин най-близък човек Ханс-Холгер Албрехт определя в интервю своята бизнесаватюра у нас, пише "19 минути".

Става въпрос за сделката за Нова телевизия, когато през 2008 г. я придоби срещу 620 милиона евро MTG. По онова време Ханс - Холгер Албрехт е президент и главен изпълнителен директор на медийната компания, която тогава е и собственик на създадения от нея световен безплатен всекидневник Метро. Сделката е отчайващо неуспешна за гиганта, след като той направи и допълнителни инвестиции в България, а се наложи да продаде уедрения бизнес в страната ни за 185 млн. евро. И то не на желания от компанията кандидат - чешкия милиардер Петр Келнер. Благодарение на нашите държавни органи, понеже "има прекалено много пари", той беше силово отстранен в полза на българските предприемачи братя Домусчиеви.

11 години по-късно, въпреки че отдавна е шеф на друг медиен гигант - Deezer, той си спомня за "грешката на живота си" с голяма горчилка. Както и за по-малка, но също обидна загуба - в благотворителен мач братът на Урсула фон дер Лайен и тимът на Нова губят от отбора на премиера Борисов с 3:10 през 2009 г.

Самата нова шефка на Европейската комисия пък последно беше у нас на среща на отбранителните министри на ЕС в рамките на нашето европредседателство с приятното домакинство на своя колега Каракачанов. Сензационна снимка с нея обаче показа в социалните медии личната зъболекарка на Цветан Цветанов и депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която по нелепо стечение на обстоятелствата е председател на ... Комисията по външна политика на родния парламент.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.