Днес има пореден протест. Като не могат да променят причините за протеста, се опитват да дискредитират организаторите на протеста. Има натрупано огромно напрежение и вместо адекватни политики и реакция, властта се опитва насила да наложи главен прокурор, занимава се с тъпи провокации с мутри и роми на протеста, изобщо с чалга, вместо с реални действия.

Страхът е лош съветник. Но медиите масово обработват съзнанието, че утре ще стана нещо кой знае какво страшно, че ще се лее кръв с насилие от протестиращите, което е откровена манипулация. Ако има насилие, то ще е само и единствено от властите. Факт е че готвят жандармерия, която е инструктирана да предотврати "преврата". Тъй като протестиращите няма да дадат повод, за това са включили именно тези ултраси и мутри, които да предизвикат жандармерията и тя да започне наред. За това им трябваше и подкрепата на западни посолства преди датата на протеста, като индулгенция за насилие.

Да е ясно - ако се пролее кръв на протеста - правителството пада тутакси. Въпреки предварителната медийна подготовка и целия внезапен "атлантизъм" на групата на Пеевски.

Версията "Гешев, Цацаров и Пеевски атлантици", които защитават България от "проруския" Цветан Василев, става за цирка - секцията за клоунади.

Изобщо, много по-достойно е да протестираш, отколкото да псуваш.

Не е мой проблем, че Борисов избра да подкрепя Пеевски, вместо електората си.

Илиян Василев, български дипломат, посланик на Република България в Русия от 2000 до 2006 г.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.