Както вече е известно, през изминалата нощ протестиращите за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев се отбиха пред централата на ВМРО, за да поискат и оставката на председателя на коалиционния партньор на ГЕРБ - вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. (тук) Там те бяха посрещнати с бомбички, пиратки и струя вода от намиращите се в партийната сграда хулигани, сред които, според протестиращите, е бил и скандалният евродепутат Ангел Джамбазки.

В едно от видеата се вижда мъж с черна качулка, обхващата челото и устата му, но с открити очи, който прави опит да мине през полицията. Въпросното лице е извлечено от униформените в тъмна уличка, а някои от присъстващите твърдят, че върху него е упражнено насилие, като включително са видели, че късат и якето му

LIBERTA.BG разговаря с антиправителствени демонстранти, присъствали на среднощната свада, предизвикана от хората на ВМРО, за да научи повече подробности по казуса. Те разказаха пред нашата медия, че зад човека с маската разпознават лидера на партия Атака Волен Сидеров. (след 10 мин. във видеото) Според тях той е бил повикан за съдействие от репортерката на Алфа ТВ, защото тенденциозно единствено партийната телевизия на Сидеров от всички медии на мястото не е допусната зад полицейския кордон. Бил е придружаван от млада жена с розово яке и млад мъж.

Протестиращите от "Единни сме силни" са категорични, че протестните им действия не обслужват по никакъв начин партийни интереси и партия Атака в споровете им с ВМРО и НФСБ, но осъждат упражненото насилие от полицаи и опитите на униформените, някои без номера, за налагане на цензура над свободни журналисти.

 Протестите на "Единни сме силни" за оставките на правителството и главния прокурор продължават. Тази вечер антиправителствените демонстранти се събират отново на площада пред Министрерски съвет от 18.30 ч., а за 21 ноември /събота/ подготвят от 17.00 ч. всенароден митинг-протест пред сградата, върху която е изписано "Съединението прави силата".

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.