Тъжната реалност...

Иска ми се да питам онези с бонусите, тройните заплати, онези от Работните групи във ВСС, които отговарят за електронното правосъдие - знаят ли как се чака на опашка часове наред в края на ноември? Знаят ли как се чака и накрая не се върши нищо!

Това е СРС - съдът, който не е предоставил нито един електронен достъп до нито едно досие.
В края 2020 г., след близо 45 милиона похарчени средства, след пандемия - граждани и адвокати се редят на опашки вън, на студа!

Възрастната жена на снимката каза, че пътува от Русе, за да получи заверен препис от документ по дело от 2014 г. Примоли си да я пуснем да предреди огромната опашка чакащи, мръзнещи, потропващи граждани и адвокати.

Днес навън беше 5 градуса, не е много студено, нали? Прозорецът се отвори и нервна деловодителка излая нещо срещу жената. Нищо не се разбра. Жената попита кога ще е готово. Отново се чу лаене. След като се намесихме стана ясно, че лаещата деловодителка не знае кога ще е готов препис от архивно дело. Естествено!

Жената си измърмори, че не знае как с 200 лева пенсия ще може да дойде пак от Русе (в София - бел. LIBERTA) и куцаща си тръгна за гарата.

Адв. Искра Кишкова

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.