Дирeктoрът нa НИМ доц. Бони Петрунова зa ритoнa нa Бoжкoв: Вcичкo в музeя cи e нa мяcтoтo. Oт НИМ e нeвъзмoжнo дa ce изнece дoри cрeднoвeкoвнo кoпчe.
Всичко, което се очаква от директорката на НИМ доцент Петрунова, е да покаже на живо ритона на Божков. Не да разправя общи приказки, че бил на мястото си. Поне да видим дали им работи системата и могат да го върнат там, където трябва да бъде, от там, където са искали да бъде, коментира Илиян Василев.

Според него запорът върху "несъществуващия" музей е в реда - тъпи номера на прокуратурата, която ненужно усилва симпатията към Божков.

Ето какво още казва той:

Отделете криминалното престъпното, от обещствено полезното, защото от преследване се превръща в мъст, а една държава не може да си позволи това, дори към убийци.
И да не включват в "уредбата" още по-тъпи изказвания на експерти че този ритон не бил откриван по тракийски земи, като увертюра към оневиняване на евентуална продажба, сиреч не е национално богатство.

ПОКАЖЕТЕ РИТОНА! И тази част от сагата приключва, а НИМ излизат от уравнението на Гешев.

Този път се вдигна шум и вероятно се предотврати продажба, защото тази жена директор със сигурност не си вярва какво говори. Приказки - да покаже ритона пред журналисти.

Та да питам един стар въпрос - на какво основание и къде е решението на съда, с което се разрешава за извземане колекцията или част от нея, и в какво качество. Защото ми напомня на комисарите в домовете на заможните след 1917 в Русия и след 1944 у нас.

Да припомня само, че няма присъда, обвиненията са само едната страна на съдебния процес и това че са били 11 няма никакво значение. Те така и томовете утре като при Цветан Василев ще са стотици хиляди страници и какво от това? Може да са приложили и телефонния справочник, каква тежест има броя на страниците?

Защото на мен лично ми изглежда като поредния заложник, който прокуратурата взема наред със сина, съпругата и .... любимата колекция.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.