Бойко Рашков ще е новият председател на КПКОНПИ, съобщава сайтът "Афера", позовавайки се на свои източници. Към момента постът е овакантен, след като Сотир Цацаров подаде оставка и се пренесе във ВКП.

Според "Афера" Бойко Рашков е одобрената фигура за този длъжност от редящите властовия пасианс в държавата..

За нов министър на МВР се подготвя Минко Брайков, издава отново "Афера".

Нов шеф поема оперативната работа в МВРДълги години Минко Брайков е бил шеф на Транспортна полиция, след това става зам. Директор на националната полиция. Ръководи и отдел за проследяване в ДАНС. През 2009 година е назначен от Михаил Миков за заместник генерален секретар на МВР.

Оглавява за кратко и дирекция „Оперативно издирване“ /ДОИ/, но по това време Румен Петков, като министър на МВР, го освобождава и Брайков става съветник на вътрешната комисия в парламента.

Брайков е неудобен на новата власт в лицето на ГЕРБ и е освободен като заместник-главен секретар на МВР от Цветан Цветанов. Той е първият, когото Цветанов освобождава като министър на МВР.

В  изтекла грама в Wikileaks се отбелязва уволнението на зам.-генералния комисар на МВР Минко Брайков, който бил заподозрян от Цветанов за „течове на чувствителна информация и политическо вмешателство в разследванията“. Тази тема е под надслов „Изчистване на къщичката на МВР“.

Последно е съветник на Министерски съвет по времето на служебното правителство на Радев/Стефан Янев. Там той е съветник към политическия кабинет в МС.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.