ПРЕЗИДЕНТЪТ Е СИМВОЛА НА ПОЧТЕНОСТ И МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА

Поредно блестящо интервю на Президента Румен Радев в "Панорама". Респект за това, че въпреки спуснатата от Паунчо задача за очернянето на генерал Радев във всички медии, той не се поколеба да участва в предаването, водещият на което е видна журналиститутка. Употребявам женски род, защото явно не е мъжки. А отвреме навреме с неадекватните си хиления водещият ме навеждаше на мисълта, че може да е от някой от алтернативните.

И въпреки провокативните въпроси, които звучаха като обвинения, всички чухме истината. За състоянието на държавата, за отношенията между институциите, за хвалбите на Борисов. Без да принизява правителството, Президентът ясно показа неодобрението към корупционните практики, безогледното и безсистемно пилеене на публични средства, преиначаването на информацията от международни и европейски институции. И е факт, че няма как да се обедини с престъпници.

За пореден път Президентът заяви, че неговата партия е братството на почтените хора. Тези, които не драпат на всяка цена към властта, а мислят за народа и България. И че ще подкрепи всеки, който мисли за тях. Това е мислене на държавник. И още по-учудващо е на фона на всеобхватната непочтеност, липса на морал и корупция, които царят сред управляващите. И е приятна изненада на фона на банкянския цървул, който управлява територията от джипката и се прави на супермен.

Веднъж българите избрахме правилно. Достоен политик. Държавник. И най-важното - почтен човек. Който да ни поведе към светлината и да ни даде надеждата, че има изход от тази катастрофа от последните три десетилетия.

Почтеност! Най-важното качество за един политик. И колкото и да се опитват да го критикуват тези, които се страхуват от него, бъдещето вече е на ход!

ИБРИКЧИЙСТВОТО КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ

Със съжаление наблюдавам как много българи се издържат с ибрикчийство. С това правят кариера, дори да нямат никакви качества. А ако имат такива, то те са само бонус към подмиването на властта и обслужването им, най-често на колене. До степен почти да не е останал достоен професионалист по върховете. Всеки, проявил малко достойнство и чувство на почтеност, да бъде незабавно изритван от мястото си.

Вчера като топ-ибрикчия на територията се прояви и водещият на "Панорама". Адашът на премиерина, явно превъзбуден от поставената задача да дискредитира Президента Радев, се държа явно неадекватно. До степен, когато започна да се хили, все едно яйце му белят, да се усъмня в употребата на различни субстанции. И това по националната телевизия!

Професионализмът, интелектът, образованието и възпитанието нямат никакъв принос към кариерата на управляващите. Единствено обслужването. Грубо казано, гъзомийничеството е професията, с която човек може да преуспее в България, най-вече в управлението и по върховете на повечето професии.

Гнусно е дори за гледане. Не мога да си представя как тези хора се гледат в огледалото и как се понасят. И какви деца възпитават....

Елена Гунчева

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.