„Предлагам ви мир, защото, ако ГЕРБ започне да ви преследва като чакали, представете си какво може да ви се случи“. Това е дословен цитат на Негово Височество Еднокнижния бивш господар на територията, в нощта на изборите.

Е, представихме си го. В снежния пейзаж, който е сполучлива картина на края му, в нощта на краха, когато ужасът от неизвестното любезно e полегнал на лицето му, когато имагинерната реалност на ДжипкаТV се е спихнала в едно с аурата на самата джипка и на нейно място се е озъбила картината с вота от изборната нощ, тогава, точно в тази нощ, той ви заплашва! От края на въжето, от ронливия ръб на пропастта, от собственото си политическо и човешко срутище този античовек размахва неовладяни мазни юмруци и се намества в ролята на хрътка, погнала чакали.

Вие, драги партии и политици, сте чакалите. Не сте лицемерното „колеги“, с което античовекът се мазни, когато трябва да вземе своето чрез вашите съгласия. Вие сте хищници, вредители за избиване, мърши из горските дебри, гонени, презрени от него, нещожни, ненужни, никакви...

Забравил е милият как сам гонеше инакомислието през тегавите и дълги 11 години властничество. Как се разправяше с опоненти, политици, партии, журналисти /не всички  са от породата гулю-гулю/, дребни и едри бизнеси и каквото още има за разпердушинване. Забравил е, че всички ние го отгледахме чрез страха си и чрез превзетите институции.

Този екземпляр с ферментирала съвест и чувства, не по негова вина /за което медицината ще си каже думата, когато трябва, ако вече не го е направила/, предложи да прехвърли 10-20 депутати от „дежурните“ си /каквото и да значи това/, за да направят десните партии правителство?!

Те не го искат в селото, той за къщата на кмета разпитва. Отворете си широко очите десни, повече десни и по-малко такива! Насреща ви е кур капан - зее отворен с отровния суджук на примката. Вечерята за глупаци е сготвена в една убийствена постановка и само чака мишките да излязат. Това, обаче, може и да не е толкова  убийствена постановка, ако мишките са гърмяни вече и не са озверели от извънпарламентарен глад.

Бокаса е отровен. Токсичен и вурусен. Заразен. Гноен. Радиоактивен дори. Справка може да се направи и с РБ, и със СДС, и с ВОЛЯ, с НФСБ, АТАКА, както и с толкова много знайни и незнайни кандидати за господинчовци за един ден.

Казано без пресилване - живеем във върховен момент на историческа уникалност. Живот за народа, срещу смърт за мафията и "дълбоката държава", която я репрезентира и крепи, или нашата гибел, срещу тлъстеенето на мутроолигархията, подкрепяна от едни много по-едри чакали - онези отвън, които днес хищно дебнат по границите ни.

Времето е за светкавични действия на хладни умове. Време за бързи реакции на ИТН, ИСМВ и ДБ. Тяхно е времето. Дали ще им стигнат мисловните и морални натрупвания? Дали гвардиите им от разнородни индивидуалисти ще останат ледени пред  многоцифрени съблазни и щедри данайски дарове? Дали тайничко не си мечтаят поне за едно от онези, такова...там, от чекмеджето? Скоро ще ги познаем и дано не е по трудния начин.

Защото времето на чакалите е демоде. Но имаме хубава новина!

Ние сме будни. И името ни е Гражданско общество.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.