ГЕРБ подкрепя правителството за изгонването на 70-те руски дипломати от България, съобщи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в петък. Той, обаче, остро разкритикува аматьорския начин, по който е направено това от страна на премиера в оставка Кирил Петков.

Докато не свърши войната в Украйна, всички действия на правителството, свързани с "агресора Русия" ще трябва да бъдат подкрепяни, заяви Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Посоката, действията за оттегляне на дипломатите трябва да бъде продължена, никаква крачка назад не трябва да дава правителството, има пълната ни подкрепа, това би значело отказ от суверенитет, а ние не трябва да го правим, войната в Украйна трябва да спре", каза още Бойко Борисов

Посоката и действията за оттегляне на руските дипломати трябва да бъдат продължени, защото това е изборът на българския народ. Българският народ е избрал правителство начело с Кирил Петков и след като това е решението на правителството, то ще бъде подкрепяно и от партия ГЕРБ. След два месеца следват нови избори, тогава вече народът ще се произнесе, добави Борисов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.