Спряганият за кандидат за кмет на община Поморие Христо Благоев, евентуално издигнат от БСП, публично се отрече от "червените" на местно ниво.

От публикация на Флагман.бг се разбира, че вижданията му не съвпадат с тези на ръководството на БСП-Поморие.

Както и Liberta.bg писа преди седмици, бизнесменът Христо Благоев бе едно от лицата, с които социалистите в Поморие бяха влези в преговори. В чермоморския град не е тайна, че БСП търси заможен кандидат, който да е в състояние да направи смислена предизборна кампания с лични средства и да привлече повече гласове за съветници. Но при тези обстоятелства едва ли някой би отвързал семейния си бюджет, ако освен канидидат за кмет, не оглавява и листата със съветници на БСП в черноморската община. Вероятно и това е причината за категоричния отказ и разграничаването на Христо Благоев от общинското ръководство на левите.

„Общинският Съвет на БСП-Поморие сътвори поредната безсмислица и инсинуация за предстоящите избори за кмет и общински съветници! Изпадайки в организационна безпомощност и липса на кадрови потенциал, избързвайки и без мое съгласие, неадекватно и елементарно, бе обявена  моята кандидатура за кмет на Община Поморие.

Заявявам, че въпреки проведените разговори и отправената покана към мен, аз никога не съм заявявал и не съм дал право  моята кандидатура  да бъде издигната от името на БСП, тъй като моите принципи и виждания не съвпадат с ръководството на БСП-Поморие!

Нямам намерения и мотивация да отмъщавам на когото и за каквото и да е, излизайки на избори по този елементарен начин. Пожелавам успех на всички кандидати в местните избори в Община Поморие и нека предизборната кампания да протече  спокойно, честно и достойно!”, се казва в позицията на Благоев, цитирана от Флагман.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.