Областният управител проф. Мария Нейкова награди общо 26 души

Съвременните будители на Бургас бяха отличени на специална церемония, организирана от областния управител на Бургас. Проф. Мария Нейкова награди 26 човека, заради приноса им в различни области.

„Считам, че всички ние трябва да дадем дължимото на съвременните будители. Всички ние трябва да знаем, че е добре да поддържаме пламъка на българщината, защото България е над всичко и, за да я има България, са необходими будители, като всички тези хора”, разказа проф. Нейкова.

Сред отличените са учители, отдадени на интеграцията и приобщаването на деца със социални проблеми, поети, режисьори, хора работили в най-старите читалища в региона. Поетът Недялко Йорданов също получи грамота за съвременен будител, макар да не се чувства като такъв.

„Това е много високо звание и не може много хора да се наричат будители. Много будители вече ги няма отдавна. Аз по-скоро искам да бъда успокоител, а не будител”, сподели Недялко Йорданов.

"Съвременните будители ги има за наше щастие, за щастие на Бургас, България и света. Вярвам, че така, както трябва да помним възрожденците и да се възхищаваме на всичко завещано от тях, така ежедневно трябва да обръщаме поглед към съвременниците си - учителите, творците, духовните водачи на нацията.
За мен е чест да връча Почетната грамота на областен управител на изявени личности, които носят духа и пламъка на будител в сърцата си. Които правят света ни по-смислен и чийто пример ни връща към важните човешки ценности", коментира проф. Мария Нейкова след церемонията по награждването.

Повече научете от видеото ТУК.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.