Премиерът Кирил Петков бе днес на аудиенция при папа Франциск, а интерпретацията на разговора му с главата на Римокатолическата църква след срещата смути българската общественост. В социалната мрежа някои я опредилиха като измислица, други директно заявиха, че Петков е задминал Борисов, а трети не могат да спрат да му смеят.

Кирил Петков бе категоричен, че папата е благословил правителството и му е казал да продължава да се бори с корупцията.

Ето как журналистът Любо Кольовски коментира поредното словоблудство на българския министър-председател Кирил Петков, който е известен с това, че по принцип не обича да си служи с истината:

"Тежка е папската тиара! Длъжнстната характерстика на Божия наместник му вменява да мие краката на затворници, да призовава за смирение и любов, да приема президенти и премиери и с мъка да прикривава презрението си с фалшива усмивка. Дори когато някой смешен президент му подари гигантско великденско яйце. Или когато му се налага на светейшеството да е едва трети в списъка на погалилите главата на Бойко. На всичкото отгоре, днес Бог го наказа да приеме и делегацията, предвождана от Кирчо. Чудя му се на светейшеството как издържа на всичко това! Възхищавам му се, но хич не искам да съм на неговото място и хич не му завиждам", завършва Кольовски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.