„Не се гаси туй, що не гасне!“- възкликна някога народният поет Иван Вазов. Времето не го опроверга, само привнесе допълване на темата за огньовете и загасителите им.

Медиите се задъхват от неистини, от ялов славослов на Борисовото управление, от грозна подмяна на фактите с неистини, от откровени лъжи и бухалкови изпълнения. И всред океана от полуистини и захарен сироп, сред 111-то място по свобода на словото в света, у нас останаха малцина информационни смелчаци, които все още имат куража да говорят истината, твърдо вярвайки, че тя, Истината, ще ни направи свободни.

Една от положителните новини в началото на тази година е, че двете топ журналистки Лили Маринкова и Светла Петрова отново са в ефир.

Бившата водеща на предаването „Сеизмограф“ по БиТиВи е получила покана от в. „Сега“ още в края на миналата година. Както е известно, опозиционният вестник вече излиза в книжно тяло всеки петък, а през останалото време на седмицата е в елетронен вариант. Заради верните си читатели - мислеща критично публика, собствениците на в. „Сега“ предоставят на Светла Петрова трибуна за коментари и интервюта два пъти седмично. Новото предаване се казва "Тук и сега със Светла Петрова".

Още по темата: Журналистката Светла Петрова: Робите създават диктаторите

Сред събеседниците й от досегашните четири предавания са били експертът по национална сигурност подполк. Николай Марков и пиар-експертът и журналист Арман Бабикян. Читатели и зрители могат да видят утрешното интервю на Петрова с Валя Ахчиева за изтеклата вода на язовир „Студена“.

С видео-страница на сайта „Факти“ се сдоби и Лили Маринкова. Някогашната водеща на „Неделя 150“, на предаването „На изток от рая“ и на политически интервюта във вестник „К“, бе пестелива по телефона пред Liberta.bg.  „Във вторник бе интервюто ми с Тома Белев, не бих могла да кажа, че имам рубрика, просто правя авторски интервюта. Всеки вторник от 15.00 часа може да ги видите на видео-страницата на сайта „Факти“ - каза Маринкова.

Още по темата: Лили Маринкова: Журналистиката е на нивото на телевизионните контактьори - злоупотреба с бедата

От Liberta.bg пожелаваме успех и дълготрайност на изявите им. И припомняме на бухалковите формирования Вазовия стих не за друго, а защото налягането на народния гняв е взело такива размери, че не само е невъзможно да се потуши с отстрел на журналисти, но и може да избие в неподозирани  досега  количества. /Това е в контекста на готвената саморазправа с единствената останала опозиционна телевизия "Евроком"/.

„Създаде ли се една мрежа от независими, алтернативни медии, управляващите са обречени!“- ми каза по телефона Светла Петрова.

Нямам причини да не и вярвам.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.