Какво се случи тази вечер в "Панорама"?

Българският президент показа, че е лидер и войн - точно както пише в дипломата му от 2003г., издадена от Военновъздушния колеж “Максуел” в САЩ: “Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”

Обективен и информиран,  Румен Радев демонстрира детайлно познаване на проблемите в България, без грам необосновано самочувствие или хвалби, толкова типични за байганяовските ни политици, начело с Борисов. Не това обаче, нито визията му за решаването на тези проблеми са най-важното.

Президентската институция остана единствената, която последователно и твърдо отстоява от началото на този президентски мандат до сега безусловната си позиция за необходимостта от изчистването завинаги на модела "КОЙ", унищожил настоящето и прокудил децата ни по света.
Президентът каза ясно: "Олигархията, независимо дали е на власт или не, има способността да се възпроизвежда". Т.е. не е достатъчно да се свали една партия от власт, а да се пресече завинаги възможността от регенерирането на порочния модел на управление. За това са нужни почтеност, компетентност и непреклонна воля.

Как започнаха протестите, които принудиха Европа да обърне очи към България? - след нахлуването на прокуратурата в президентството. Такива безобразни нарушения на закона е имало достатъчно много. Но протестите започнаха точно след тоз,  защото за първи път в най-новата ни политическа история институция от такъв ранг застана на страната на българския народ. Последователно и категорично, въпреки ограничените си правомощия и политическа самота.

Мисля си, че думите на президента тази вечер ясно определиха качествата на тези, на които трябва да заложим в бъдещия си избор - почтеност, знания, компетентност, воля в името на просперитета на България. Това са качества на лидер. Като българския президент.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.