Днес разбрахме, че поредната партия, която застава срещу Президента Радев е... ДПС. От няколко седмици подхвърляния и явно нападение има и от другата уж опозиционна партия към Президента, което ясно говори, че той не пасва на системните играчи.

Сметката на тези апаратчици, обаче, ще излезе крива, тъй като Гражданите и част от несистемната опозиция твърдо стоим зад него.

Каквито и сметки и договорки да се правят за разпределяне на "порции" в следващите парламентарни и президентски избори, последната дума имаме ние, Гражданите.

Масово излизане на избори и упражняване на вот ще гарантират гражданско, демократично мнозинство в следващия парламент и достоен Президент, какъвто имаме в момента, категоричен е Тихомир Василев.

Коментар на LIBERTA.BG: ДПС поиска оставката на президента Румен Радев още през лятото - веднага, след като той обяви, че лицата, които са изблъсквали Христо Иванов и сподвижниците на "Демократична България" във водата от брега до летния сарай на Ахмед Доган в парк "Росенец", са служители на НСО. Припомняме, че един от служителите на НСО тогава поруга и българското национално знаме. 
След изявлението на държавния глава Румен Радев, прокуратурата на Иван Гешев нахлу въоръжена в Президенството. Още в същия ден стартираха масови граждански протести в защита на институцията Президент, с подбудители Отровното трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар-експертът Арман Бабикян. В протестите се включиха всички извънпарламентарно представени партии и формациите в опозиция в парламента (без ДПС и "Воля"), както и десетки хиляди граждани от страната и чужбина. Искането беше едно - оставките на премиера на България Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестите за отстраняването им от изпълнителната и съдебната власт продължават и до днес.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.