Утре (09.09, петък) от 9:45 пред КЕВР Мая Манолова и представители на Изправи се.БГ организират акция в кампанията "Не плащай" на формацията срещу високите сметки за парно, ток, вода, газ. От Комисията в 10:00 ч. ще проведат заседание за обсъждане на поредно драстично поскъпване цената на водата - в Смолян с 45% до 3,74лв/м3.

От 9:45 пред КЕВР (бул. Дондуков 8-10) Мая Манолова ще коментира кампанията "Не плащай!" и какви са следващите стъпки преди да се развие ефективно.

"Изправи се" обявиха кампанията си "Не плащай" заради високите разходи за енергия, които ще трябва да плащат гражданите през предстоящата зима след 60% поскъпване на газа, до 60% поскъпване на водата в страната, 5% поскъпване на тока, 4-5 пъти поскъпване на природния газ, дървата за огрев на цена от 200лв/м3, пелетите - до 1000лв/т.

Като част от кампанията те поискаха преразглеждане на изравнителните сметки на Топлофикация, като в последствие министерство на финансите потвърди, че изравнителните сметки са надписани с 20% ДДС вместо 9% данък.

От организацията сезираха и прокуратурата за цената на водата и прокуратурата повдигна протест срещу цената на ВиК услугите в Бургас по техния сигнал.

От Изправи се България призоваха столичани да не плащат сметките си за парно до 14 септември, до когато трябва да излязат коригираните сметки на дружеството. И хората в с. Карайсен (обл. Велико Търново) да не плащат сметките си за вода в условията на тежък режим на водата, при който въпреки режима са им начислени високи сметки.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.