Цветанов не е оптимистично настроен за развръзката в София на предстоящите местни избори

Премиерът Бойко Борисов се обадил на бившия си заместник Цветан Цветанов още преди два месеца и го попитал в прав текст дали смята да прави политическа партия - това обясни самият Цветанов в ефира на bTV. Бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ отрекъл.

"Бойко Борисов ме попита дали ще правя политически проекти", обяви в bTV Цветан Цветанов.

Той подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ на 7 юли, днес е председател на "Евроатлантически център за сигурност".

На въпроса дали премиерът и лидер на ГЕРБ се страхува от евентуален политически проект на бившия втори в партията Цветанов отговори: "Може би тези, които му говорят по тази тема, се притесняват, не той. Познавам хората от неговото обкръжение, познавам манталитета, който притежават – казват му това, което иска да чуе, не реалното състояние на държавата и структурите на партията".  “Подмазвачи ли - попита го водещата Жени Марчева.  “Вие го казахте”, отвърна Цветанов.

Бившият лидер на ГЕРБ заяви, че не поддържа никакви активни отношения с бившата си партия. 

"Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски", отговори Цветан Цветанов на въпрос дали се чува с премиера.

Цветанов отрече да има реваншистки чувства към ГЕРБ. В същото време подчерта, че е обект на атаки, без да конкретизира откъде идват те. "Чух че купувам ЧЕЗ, чух че купувам медии, чух че стоя зад скандалите в БНР, чух че Евроатлантическия-център стои зад атаката на НАП, моля ви се", каза той. 

За предстоящите местни избори бившият зам.-председател на ГЕРБ смята, че партията ще загуби там, където не се е съобразила със структурите, а е спуснала административни решения. Загубили са и 15 потенциални кандидати, с които той е преговарял година и половина. Според него за първи път от много години ще има балотаж в София и на Йорданка Фандъкова ще бъде трудно да запази поста си. "Искам да кажа на Данчето Фандъкова да бъде силна, защото тази битка ще бъде с преминаване на всякакви граници", каза Цветанов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.