На 19 юни 2021 г. от 16:20 часа /събота/ 35 клуба от страната ще се хванат за ръце и заедно ще изиграят някои от най-красивите български народни танци. За дванадесети пореден път надиграването ще се състои на централния площад в Поморие в рамките на фестивала „Хоро край поморийския бряг“. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на българските традиционни хора от Северняшка, Тракийска, Пиринска, Добруджанска и Шопска област.

Събитието ще започне в 16:00 часа с дефиле на танцовите клубове от началото на пешеходната зона до площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където ще започне надиграването. Съствите ще демонстрират майсторски умения в хорото, както с масов танц, така и самостоятелно.

Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. Целта на мероприятието, организирано от сдружение „Танцов клуб Чайка”, със съдействието на Община Поморие, е да се съберат любители на българското хоро, чието родолюбие съхранява ценното фолклорно богатство, да се популяризират танцовите клубове и да обменят опит помежду си. Фестивалът и тази година ще премине под патронажа на кмета на Община Поморие Иван Алексиев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.