Отзивите от скандалните снимки и записи на телефонните лудории на премиера-Бос в международен план надхвърлят повече от 75 публикации на влиятелни европейски и световни печатни издания и други медии, казват запознати с темата.

Официално автентичността на снимките и записите, които вече са широко известни нито е потвърдена, нито е отречена, но те са предмет на разследване от ЕК, както и някои служби на страни, имащи интерес към България.

Мълчанието на прократурата, която нито отрича, нито потвърждава истинността на снимките и записите, още повече нагнетява напрежението в отношенията ни с чуждестранните ни партньори и това ще намери отражение не само в дипломацията, но и в икономическите аспекти на диалога ни с ЕС, както и допускането ни в чакалнята на Еврозоната. Все по-силно се забелязват и сведените до минимум контакти на премиера с чуждестранни държавници.

Дори и т. н. Западни Балкани и техните "началници" вече не са в дежурното говорене на Бойко. Което е знак за прогресиращата изолация, в която затъва премиерът-Бос и в която завлича и България.

Премиерът-Бос трябваше мигновено да реагира и на снимките, и на записите, а не да се прави на ни чул, ни видял и че такива записи и снимки няма и нищо особено не се е случило. Това гузно мълчание задълбочава кризата и всеки час и ден продължаване на мълчанието са срещу Бойко. Не знам дали той е разбрал и дали е в състояние да разбере всичко това. И дали си дава сметка, че смехтворните му атаки срещу президента също работят срещу него?

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.