Дългогодишната водеща на Българско национално радио (БНР) Диана Янкулова - Тренева сподели с шеговит статус във Фейсбук, че хонорарите им са не само значително намалени като сума, но и не са ги виждали от месец септември...

Журналистът Диана Янкулова - Тренева е оптимистично настроена и вярва, че ръководството на БНР няма да допусне тя и колегите й в държавната медия да гладуват.

Новият генерален директор на БНР (от 2016 г.) е Александър Велев. Още с встъпването си в длъжност той веднага посегна на свободата на словото с уволнението на уважаваната журналистка Лили Маринкова.

"Освободил съм директора на програма "Хоризонт" и съм назначил нов директор", така генералният директор на БНР Александър Велев обясни уволнението на Лили Маринкова.

Върховният касационен съд (ВКС) отмени уволнението на Лили Маринкова от БНР със заповед на генералния директор на радиото Александър Велев от 6 юни 2016 г. и постанови тя да бъде възстановена на тогавашната си длъжност в ръководството на радиото – директор на програма "Хоризонт". Но след това известната журналистка е освободена от работа под претекст - "навършване на пенсионна възраст".

 

Коментари

  • Вт., 10/18/2018 - 13:46 отговор

    "директор на БНР е Констнтин Каменаров" 1. не е директор на БНР и 2. не е "Констнтин", аКонстАнтин

  • Gg
    Вт., 10/18/2018 - 13:47 отговор

    Какви глупости пишете??? Как Локо Каменаров ще е шеф на БНР??? Авторът знае ли какво е БНР???

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.