"Гнусно мародерство. Срам. Ценностен фалит. Тотална деградация. Краен стадий на перверзност…
Измамници. Лъжци. Тарикатчета. Мизерници. Гнусни мърсове ниедни"….

Това са само малка част от реакциите след разкритията за дейността на фондация „Хелп Карма“. Дори гербаджии са възмутени. С право са възмутени, но дали си дават сметка, че каквато държавата, такава и фондацията? Разликата е в мащабите и в начина, по който фондацията и държавата събират приходи. Дарението е доброволен акт, а плащането на данъци - задължителен. Можем да не дарим, но не можем да не си платим данъците, защото ще ни погнат НАП, ЧСИ и колекторски фирми, „лайфстайла“ на служителите на които също осигуряваме ние.

Само че данъци се плащат за добро управление и добри управници, а не за осигуряване на нечий „лайфстайл“. Добри управници са тези, които ИЗПЪЛНЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАЦИЯТА, а не интересите на някоя самозабравила се мутра.
Слави от „Хелп Карма“ бил „много специален човек“ и затова получавал толкова много. Заплати от по десетки хиляди лева на месец получават и не малко „много специални“ управници. Заплати, осигурени от нашите данъци. На тези „много специални“ лица безпроблемно се отпускат заеми от стотици хиляди за апартаменти и замъци. В чий интерес работят тези управници? В наш интерес ли „размазват физиономии“, пропускат да събират 500 000 000 от такси, посещават офисите на бизнесмени, държат „на трупчета“ сигнали за злоупотреби и т.н.?

Крайно време е мутрите, в чиито интерес реално работят „много специалните“, да им осигуряват „доста добрия лайфстайл“ от собствения си джоб или шкаф. Не желая да осигурявам „лайфстайл“ на измамници, лъжци, тарикатчета, мизерници, гнусни мърсове ниедни… Лайфстайлът, който приляга на такива, е в местата за лишаване от свобода.

Крайно време е ние - данъкоплатците, да се погнусим, но не само от служителите на фондацията. „Хелп Карма“ е умален модел на държавата, а случилото се във фондацията трудно би било възможно без любезното бездействие на държавата.

#ОСТАВКА!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.