От партия "Волт" също са готови да застанат зад кандидатурата й

Софийските организации на Движение "България на гражданите" подкрепя гражданската кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. 

"Мая Манолова, като демократичен кандидат обяви, че ще се бори за разбиване на корупционния модел на управление в общината. С успешната си работа по каузи като машинното и електронното гласуване, фалита на физически лица и др., тя е доказала, че единствена от заявените до сега кандидати има сили да се противопостави на статуквото, което неефективно управлява София вече 14 години, заявяват от ДБГ.

Настимир Ананиев, лидер на партия "Волт" прогнозира, че Мая Манолова ще е следващият кмет на София. Според него некачествените ремонти ще потопят Фандъкова на тези избори.

"Тези местни избори ще са много динамични и целия изборен вакуум в София ще бъде изсмукан от битката между Манолова и Фандъкова" това заяви в гостуването си в Нощен Хоризонт Настимир Ананиев, лидер на Европейска партия Волт.

Волт ще се яви в коалиция заедно с партия Българска Социалдемокрация и други организации на предстоящите избори. Коалицията се казва движение Заедно за промяна и има амбициите да има поне един кмет на областен град.

Ананиев коментира и заявката на Мая Манолова да се включи в битката за кметското място в София.

"Мая Манолова беше острие в парламента, а в ролята си на омбудсман се превърна в острие на гражданите. Аз съм положително настроен към нейната номинация, след като тя беше много активна по няколко теми, които са важни за "Волт" и мен лично. Тези теми са пътната безопасност, машинното и електронно гласуване и замърсяването на въздуха в София" заяви той.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.