Предупреждаваме и служебното и всяко редовно правителство, че пожарът на народната любов ще стигне и тяхната черга, ако продължават да опъват чадър над монополистите, над партийните интереси“.

Това каза лидерът на Изправи се България Мая Манолова – водач в МИР 23 София и МИР 3 Варна пред БНТ.

„Гласът за големите партии е полезен за техните лидери и за оцеляването на техните лидери“ заяви Манолова и призова за активност на избирателите в неделя да дадат своя полезен вот за  тези, които са доказали във времето ,че не се боят от трудности и се борят докрай за проблемите на обикновените хора

Вчера Изправи се България проведе две зрелищни акции – едната пред Министерство на енергетиката и една пред земеделското министерство. Горихме фактури за ток. „ каза Мая Манолова и показа в ефира на БНТ тази сутрин фактура за ток за месец август на баничарница, която възлиза на 21 000 лв. „Спасихме този малък бизнес от рекета на местната власт, но от ЕРП-тата няма как да ги спасим, докато не влезем в парламента“.

По думите на Манолова средна цена от 500 лв. на мегават час е убийство за малкия бизнес в България. От Изправи се България са категорични, че цялото вътрешно потребление на ток в България трябва да мине на регулиран пазар. Тя бе категорична, че това е начинът да спре „убийството на фирми“ в България. „Освен това ще извадим имената на енергийните търговци, на продавачите на ток, които изкараха стотици милиони за сметка на обикновения българин“. – подчерта Манолова и като част от кампанията „Не плащай“ даде официален старт на „зимата на народното недоволство“ в България.

„Тази кампания идва да каже, че хората не могат да плащат, да осветим рекета и кражбите от монополите“. В студиото на Денят започва Мая Манолова припомни, че след намесата и разобличаването на екипът й бяха преиздадени фактурите на Топлофикация, които бяха надписани с 20%ДДС вместо 9%ДДС. „И заради нашия публичен натиск днес КЗК призна, че Лукойл има господстващо положение и е злоупотребявал с цените на горивата“. Част от приоритетите на Изправи се България е таван на цената на горивата – до 2.50 лв. на литър бензин и дизел, колкото е и реалната им цена. Според Манолова е важно държавата да влезе да оперира в рафинерията.

Непосилните цени на дървата за огрев са друга важна тема за Изправи се България. Доказали във времето, че са винаги близо до проблемите на хората, от формацията, начело с Мая Манолова вчера са били отново в Пазарджик, от където алармираха, че цената на кубик дърва вече надхвърля 220 лв. Екипът посети и гр. Стамболийски, където проследиха пътя на дървения материал и призоваха земеделското министерство да ограничи големите ползватели на дървесина, докато хората се снабдят с дърва за зимата. Манолова подчерта, че 40% от българите се отопляват на дърва. Пред земеделското министерство бяха запалени няколко цепеници в знак на протест срещу непосилната цена.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.