Безобразното и пошло поведение на Борисов и шайката е знак за безсилие, за ужаса от очаквания край, за липсата на перспектива не само да остане на власт, но и да запази свободата си, коментира съдия Румяна Ченалова

Ето какво още казва тя:

Българската политическа класа в усърдното си раболепие позволи на един необразован, арогантен, безкритичен към себе си, алчен и нагъл Нарцис - българският премиер, да предизвика поредица от международни скандали - първо на Балканите, а сега и с Русия. Тази Русия, която може да ни смачка като хлебарка с поредица от действия, които ще ни разтърсят икономически.

В стремежа си да получи протекции отвъд океана, Борисов предизвика политически трусове - декларацията на външно министерство, арестите на "руските шпиони", които ако не бяха толкова значими, щяха да са смешни.

Глупостта му не позволява да осъзнае, че спасение от американските служби няма и че за Тръмп ще си остане балкански престъпник.

Огромната грешка, която направи с Русия, ще му създаде неприятности, за които не подозира. Досега го презираха. Сега просто ще го изхвърлят.

Борисов създаде поредните скандали и за да отслаби вниманието ни към важния за него въпрос - избора на Главен прокурор. Протестите бяха организирани и датите им обявени отдавна. Гешев е изключително важен за политическата класа и олигарсите - той ще гарантира неприкосновеността им в бъдеще. Борисов знае, че това е последният му мандат. Знае, че до декември ще приключат гражданското и наказателното дело в САЩ.
Знае, че е мразен от българския народ и че може само да се надява на справедливост.

Борисов е обречен. Колкото и да е хитър, това вече не е достатъчно. Нито с пари, нито с обещания ще може да си купи спокойствие и сигурност. Лидерите на балканските държави първи му показаха, че е в изолация. Това, разбира се, не е случайност, а следствие.

Важното сега е да покажем че сме непреклонни и няма да позволим да постигне целите си - избора на Гешев и местните избори.

Сега е време да захвърлим противоречията си, враждите и конфликтите.Сега е време на война. Ние сме нападнати - отдавна. Ние сме убивани и мачкани ежедневно.

Време е да си спомним, че можем да сме воини, да се превърнем в стомана, да се слеем в юмрук и да го стоварим безпощадно в сърцето на мафията-държава!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.