Запалиха колата на проф. Велислав Минеков. Той е известен освен със скулптурите си и преподавателската си дейност, но и с активната си гражданска позиция срещу статуквото, олигархията и политическата престъпност в България.
Този грозен, варварски и престъпен акт за сплашване се случва, случайно или не, след публикуването на интервю с професор Минеков, под заглавие - "Проф. Велислав Минеков: Докато не приключи „падишахлъка“, винаги ще има някакъв нов Цветанов".

За палежа съобщи самия той със снимка и коментар към нея във Фейсбук: "Тази вечер добри хора подпалиха колата ми ...," а преди минути написа:

"Естествено е, че в този час не спя.
Интересно ми е, кои медии ще си позволят информация за този престъпен акт. Кой ще си позволи кураж да пожелае истината?
Да ви припомня, че всички новини започват с битови престъпления и пътни инциденти.
Да преброим утре интересуващите се журналисти и свободни медии ...
111 място в света. Облекчително е, че Туркменистан е след нас в медийната свобода..." - завършва проф. Минеков.

Г-н Борисов, към мутренските години на 90-те ли се връщаме, когато се палиха коли и търговски обекти, лежаха ликвидирани мафиоти по улиците изпръскани с кръв, а бизнесът се рекетираше за отчисления, "за да не бъде обезпокояван"?
Ние знаeм кой и защо запали колата на уважавания проф. Velislav Minekov? Това е политическата мафия, която управлява нашата държава, това са статуквото, системата, беззаконието, олигархията и корупцията, които всеки ден ни изцеждат като презрели лимони и ни изпиват с мед на фреш! 
Г-н Борисов, осъзнавате ли накъде сте се запътили и докъде ще стигнете?! Харесва ли Ви да сте премиер на най-бедната държава в ЕС с фасадна демокрация, с умъртвена свобода на словото (в която смелите журналисти и интелектуалци или се пребиват и убиват, или им унищожават имуществото, или органите на властта ги репресират), с най-висока смъртност в света и с най-висока степен на корупция в Европейския съюз?
Г-н Борисов, България не е ВАША, а НАША - на гражданите на Република България, какъвто сте и Вие! И ние ще изискваме, ще критикуваме, ще се изразяваме свободно и ще имаме мнение! 
Г-н Борисов, а можехте да направите толкова много за своя народ и държава... Но не пожелахте!
10 години!!!, написа във Фейсбук Стоян Тончев.

В 04.40 сутринта, след палежа на автомобила, пред LIBERTA.BG проф. Велислав Минеков сподели:

"Пожарникарите бяха блестящи! Не позволиха взривяване на резервоарите и рискуваха. Не съм очаквал тази смелост.
Името на началника им е Георги Ташев от Седмо управление на пожарната в София."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.