Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент, заявява председателят на УС на СБЖ

По повод повдигнатото срещу известната журналистка и депутатка Елена Йончева обвинение за пране на пари в особено големи размери председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

Преследването на Елена Йончева е възмутително. Ударът по такава емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент. Нищо друго, освен дълбока тревога за демокрацията у нас и категорично осъждане не могат да предизвикат подобни действия.

Кампанията по дискредитиране на една от най-ярките представителки на журналистическата гилдия се води отдавна и СБЖ нееднократно досега остро е осъждал това посегателство. Потвърждаваме тази наша принципна позиция и вярваме, че в съда абсурдността на обвиненията срещу Елена Йончева ще излезе наяве и ще възтържествува справедливостта.

Изразяваме пълна подкрепа на Елена Йончева и настояваме практиката на преследване на „неудобни” журналисти и опоненти да бъде прекратена! Призоваваме цялата ни гилдия и цялото общество да се опълчи на това, защото тези удари са срещу всички ни.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.