Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба хвърлена над града,  осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”. Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките, съобщава сайтът Gong.bg.

Пазачът на  комплекса е заявил, че е открил надписите на 15 октомври сутринта, а полицията вече е започнала издирване на заподозрени за деянието. Според японските медии, надписът върху оградата лесно е бил заличен, но останалите, които са с големина 40:30 см, ще изискат повече време за изтриването им.

Предвид факта, че е написано на български език, твърде възможно е фен на софийския Локомотив да е надраскал Мемориала с името на любимия си отбор или поне това сочат най-логичните догадки относно произхода на извършителя, уточняват от медията.

Припомняме, че това не е прецедент. Преди години друг българин - футболистът Благой Георгиев, издра с монета името на вече бившата си съпруга на Колизеума в Рим. Това доведе и до задържането му от италианските власти.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.