Навремето депутатството комично се препъваше, когато обсъждаше някакъв антикорупционен закон и представителите на народа напоително обясняваха, че тъй като нямало дефиниция за корупция, било невъзможно борбата с корупцията да се облече в закон. Дефинции за корупция - бол. Ама, кой да ги чете?

Като почна енергийната криза, депутатството реши да оправдава некадърността и невежеството си и пусна в обръщение друг анекдот - тъй като нямало дефиниция за енергийно бедните, нямало как да се въведат правила за подпомагане на енергийно бедните. Дефиниция за енергийно бедните има и тя е европейска. Гласи, че ако изразходваш 10% от доходите си за отопление, ти си енергийно беден.

Сега, като ни удари поредния потоп, ще трябва държавата да помага на пострадалите от наводненията. При предишните наводнения държавата подпомогна пострадалите с някакви и смешни, и тъжни 350 лв. на домакинство, съгласно разпоредбите на незнамкой си закон. Има ли дефиниция за пострадали от природно бедствие, предизвикано със съдействието на властта, която подпомага пострадалите с парите на данъкоплатците? Нашето законодателство е в синхрон с европейското. Има ли европейското законодателство дефиниция за некадърна и зловредна власт?

 

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.