Отговорна, достойна и непоклатима, Нинова нокаутира противниците си: Опозицията на настоящото ръководство на БСП се оказа нищожно малка

Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на петото заседание на 49-тия конгрес на партията. Заявлението й бе посрещнато с бурни аплодисменти и ставане на крака.

"Още не сте се произнесли, но другари се самоиздигат за председатели вече, други вече, без да са издигнати, се считат за такива и раздават кабинета на "Позитано", трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята. Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте как да разделите наследството след Корнелия Нинова, да ви кажа: още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес", заяви Нинова в речта си пред конгреса.

„При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви тя. "След загубата на европейските избори, веднага на другия ден, не се чакаше обявяването на резултатите, Георги Гергов ми поиска оставката. След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова. Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет. „Моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това:  да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова.

"БСП не се продава! Тя не е стока! Ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди", категорична бе Нинова.

По повод подадената от нея оставка, лидерът на БСП заяви: "Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП".

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. "На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: "Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова.

„Пред избора ми беше егото и бъдещето на стотици хиляди хора, на БСП и на държавата. Избрах второто”, категорична бе Нинова.

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.