Целта на Областния съвет на БСП в Бургас е да се представи достойно в предстоящата предизборната кампания за кметове и общински съветници. Желанието е социалистите да увеличат броят на общинските съветници, като подобрят резултатите си от местния вот през 2015 г. 
„Навсякъде ще имаме наши кандидати кандидати за кметове, с изключение на Приморско и Несебър, където предстои общинските структури да  изразят кой кандидат ще подкрепят. Остава да се проведе наново конференцията в Царево. Това ще се случи тази сряда /18 септември/“, каза днес областният председател на БСП Стойко Танков.

Очаква се в края на седмицата или в началото на следващата да бъде проведена пресконференция, на която ще бъдат официално представени имената на всички кандидати за кметове на БСП в населените места в Бургаска област.

Стойко Танков изтъкна, че партията му има желанието да проведе позитивна кампания, на която да се обсъждат проблемите на гражданите и да се търсят и намират решения за тях.

На пресконференцията на БСП-Бургас присъстваха и депутатите от региона Николай Тишев и Петър Кънев. Николай Тишев е и кандидат за кмет на БСП за община Бургас. Те коментираха новия парламентарен сезон и приоритетите, които стоят пред ПГ на "БСП за България" в народното събрание.

„В Комисията по бюджет основното, което ще бъде внесено за разглеждане, това  е бюджетът. От гледна точка на Комисията по транспорт, очаквам най-накрая Министерство на транспорта да внесе трите законопроекта за движение по пътищата. Единият от тях е пълен с лобистки поправки, които ще  доведат до увеличаване на таксите  и на разходите на българските шофьори и собственици на автомобили. Мисля, че това тепърва ще се дискутира“, коментира Николай Тишев.
"Нашата парламентарна група работи над един свой вариант на Бюджет 2020 година. Предполагам, че до две седмици ще влезе за разглеждане и Законът за публичните предприятия. Това е един закон, който определя правилата за  мениджмънт на предприятията в държавния сектор. Много интересни предложения има в него. Вторият закон, който много бързо трябва да прокараме близкия месец, е Законът за географските наименования, а третият е Законът за ратифициране на СЕТА. Друго, за което смятам, че ще има доста дебати, това е т.нар. трета част на Закона за туризма“, каза Петъв Кънев. 

Той информира, че от днес е започнала работа смесената Българо-руска икономическа комисия е Евксиноград. Според Петър Кънев "шпионският скандал" у нас е политически.

„На фона на т.нар. шпионски скандал, основният въпрос беше как този скандал ще се отрази на работата на тази комисия. Мисля, че в него има много малка шпионска работа и много политика. Дано не се отрази сериозно на  нашите отношения с Русия, още повече в навечерието на подписването на договора за газовия хъб с Гърция и договора за реализация на АЕЦ Белене”, заяви още Петър Кънев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.