Помолиха ме да коментирам "слуховете", че чуждестранни разузнавателни служби предупреждавали, че Борисов можел сам да огранизира атентат срещу себе си.

Първо, идеята, че чуждите разузнавателни служби споделят с медии в България, е наивно. По-скоро тази новина е интуитивно съждение и предупреждение.
Второ, има логика в тази хипотеза, защото очевидно Борисов губи инициативата и неизбежно ще падне от власт. Трябва му "атентат" или нещо значимо, за да си върне контрола и да се изкара жертва на "тъмни" сили. Неговата способност да прави интриги е ненадмината. Помните как нахъскваше престъпните групировки една срещу друга за да докаже, че е супер главен секретар на МВР и се справя с престъпността. Повече виртуално разбира се и чрез "театри".

Този номер с "жертвата" има своите проекции в миналото, когато от трибуната от НС предупреждаваше че "чуждите служби" знаели, че Доган му готви атентат. Беше фейк, но театъра свърши работа.
След това Цацаров спешно организира на "Пеевски" "снайперист" и заплаха за убийство, който го направи медийна жертва. Така се измести фокуса от Корпулентния и неговата ключова роля при атаката срещу КТБ. Самият атентат срещу Доган се предполага, че е организиран по подобни причини, не да го убият.

Има ли ресурс Борисов - вън от съмнение - службите винаги могат да му спретнат "неуспешен" атентат. След това да го припишат на всеки - на Путин, на Радев, на Доган, на Пеевски, на Христо Иванов /те нали ДБ са дежурни/, ох забравих Иван Костов. И, разбира се, на "луд" простестиращ, на клошар, рома, екстремист, терорист, чужди служби и т.н. И така да оправдаят силовите акции и разправи на жандармерия и полицаи срещу протестиращите. Защото той няма друг ход - както вървят нещата е просто въпрос на време, не голямо, в което да вдигне бялото знаме.

За съжаление не мога да изключа подобен сценарий. Това е неговия край и този на ГЕРБ. Това не ви е Иван Костов или НДСВ да слязат с достойноство. Мутрите знаят, че повече власт няма да видят. И това са частни армии, охранители, милиардни потоци.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.