Бойко Борисов е една очевидна политическа аномалия и управлява по корумпиран образец, той има алтернатива в лицето на хора от т.нар. "градска десница", които имат дарбата на идеологически наемници. Те нямат самостоятелна воля, даже са интимно осрамени да бъдат патриоти. Това каза в интервю за БНР доц. д-р Николай Михайлов.

"Ние нямаме политически елит на разположение, който може да поеме риска да удържа равновесие между васалната позиция на нашата страна и достойнството ни да обитаваме национална общност. Съпротива срещу културно-реформистката програма на тези, които осезаемо ще почувстваме скоро, през бодростта на нейните клиентели, през идеологическите наемници и безполитическия обслужващ персонал, ще усетим добре, че тези хора, готови на безгранично послушание, ще трябва да ни поставят в режим на това, което те мислят за наше освестяване. Те ще ни предложат това, което се мисли в Америка, в Брюксел, с уговорка, че мнозинствата в Европа са силно резервирани спрямо ставащото в Америка"... - допълва Михайлов.

За Бойко Борисов д-р Николай Михайлов коментира: "Бойко Борисов е една очевидна политическа аномалия и управлява по корумпиран образец, той има алтернатива в лицето на хора от т.нар. градска десница, които имат дарбата на идеологически наемници". 

И продължава за "градската десница", отъждествявана от "Демократична България": ..."Те нямат самостоятелна воля, даже са интимно осрамени да бъдат патриоти. Те са хора, които изначално работят за собствената си кариера, доколкото са луксозни същества, но са и в непрекъсната връзка с посолствата на съответните страни, които суфлират модата на тяхното политическо поведение. От тези хора не може да се чака послание към националната ни общност, за да обедини този фрагментиран наш свят".

Според д-р Михайлов БСП и Корнелия Нинова нямат сили да бъдат алтернатива на ГЕРБ и Борисов: "Корнелия Нинова е заета с това да се справя с вътрешен враг. Остава като изолирана фигура с антураж, който бледнее около нея. Нинова срещу Борисов - това огромно популистко тяло, демагог с извратена дарба да съблазнява тези, които желаят да си спестят по-сериозно мислене, има малко шансове да го събори... Имам очакване българските либерали да станат либерали, защото сега са номинални либерали“. 

По повод президента Румен Радев, той коментира: „Не мисля, че Радев може да бъде ефективна алтернатива. Опитва алтернативно говорене с променлив успех и някои недъзи... Той е велико облекчение и нещо подобно на дар, но политически България остава незащитена на този етап“. 

По повод промените в САЩ, д-р Михайлов изрази следното мнение: 

„Демократите в САЩ спечелиха властта, сега остава да я задържат... Либералното управление трябва да поеме претенциите на улицата... Това ще бъде труден мандат. Новото е, че либералната власт, основана исторически на принципа на толерантността и свободата, се решава на една зрелищна болшевизация. Това нещо се развива с ускорение, което плаши и което сигнализира глобално разпространение“. 

Той казава в интервюто си за БНР, че не вярва „тази администрация на престарелия Байдън да продължи дълго“. 

„Камала Харис е напрегната като пантера да скочи на неговия трон в първия момент, в който усети разколебаване на силата му и подгъване на коленете му. Това е жена, амбициозно, елитарно, либерално ориентирана, която обслужва големите корпорации. Тя е авангарден либерал, мощно интегриран сред тези, които не се нуждаят толкова да управляват Америка, колкото света... Войната срещу държавите ще се води от прононсирани врагове на държавата и от врагове на народа“ - завършва българския психиатър, бивш политик и социален коменатор доц. д-р Николай Михайлов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.