Вече игнорират Съда, вече заплашват съдии, вече игнорират адвокатите, вече уволняват журналисти и обясняват, че свободата на словото не било "слободия", вече говорят за ръководната роля на Прокуратурата в "силната държава"..., пишат организаторите на протеста в събитието, което са публикували във Фейсбук.

Ето какво още се казва в техния апел към гражданите:

Бивш и настоящ главен прокурор налагат следващия такъв, но сценаристите са едни и същи - тези, които преди избраха самите тях, а това е малка групичка олигарси, представлявани от Властта на един корпулентен медиен магнат и депутат, който иска да получи цялата власт в държавата, а после да я превърне в мека диктатура!

Ако позволим да завладеят Съда и да унищожат независимата журналистика, това ще е краят на полусъстоялата се правова държава, от която ще избягат със сигурност децата и внуците ни!

Мракът може да бъде пробит само със светлина, която да освети сделките и зависимостите! И затова на 8.10. /вторник/ няма да маршируваме, а ще запалим символично Светлината пред Съдебната палата и сградата на Висшия съдебен съвет, и ще кажем какво очакваме от кадровиците на Съдебната власт при предстоящото изслушване на единствения кандидат и предтоящия "избор"...

Моля, носете си фенерчета, запалки, светещи тръби, лични послания на плакати, кажете на Вашите близки и приятели да бъдат с Вас!

НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА и НЕПРИМИРИМОСТ в защита на Правото, независимостта на Съда и опитите за налагане на прокурорска диктатура над крехката ни демокрация!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.