"Маските паднаха! Заев показа открито сърбо-комунистическата си генетика, като верен потомък на юго-титовизма, извършил най-страшния физически и духовен геноцид над българския народ в окупираната част на Македония. С такова управление там - няма преговори! Да скъсаме дипломатически отношения с тази официално българофобска диктатура!"

Това призова директорът на Биволъ Асен Йорданов в групата ВМОРО - Вътрешна Македоно-Одринска революционна организация след изявлението на премиера на РС Македониия Зоран Заев.

Заев иска помощ от ЕС за спора с „неблагодарна“ България

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за люксембургския в. "Ворт", че неговата страна продължава "европеизацията" си въпреки блокадата на България за определяне на дата за преговори с ЕС, съобщава скопският портал Фактор.

"Неблагодарно е, че нашата съседка България наложи ново вето за нас през декември 2020 г. Главната цел е да се решат разногласията в интерпретацията на историята между Скопие и София. Трябва да кажа, че с такова отношение ЕС нямаше да съществува, европейците гледат към бъдещето, не към миналото", каза Заев в интервюто.

Той призова ЕС да помогне, а Брюксел да докаже, че зачита европейските ценности и че историческите спорове не бива да стават пречка за бъдещето на Република Северна Македония.

Заев каза още, че неговата страна е разочарована от неизпълнените обещания от ЕС за доставка на ваксини срещу COVID-19 с оправданието, че "в този момент е невъзможно за ЕС да сподели ваксините".

Заев заедно с финансовия министър Фатмир Бесими е на работно посещение в Люксембург и днес се срещна с неговия премиер Ксавие Бетел, предаде БТА.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.