Пресата съобщава, че интелектуалният фалит на Политическа Партия ГЕРБ объркал герба на България в текста на това, което имаме като преиписно на коленце в междучасието, нерчено от същата сбирщина ментална пустош - нова Констипация на България.
Не приятели, не са сбъркали герба, направо са го сменили.

Ето го:

#оставка некадърници

https://bit.ly/2E0bZM6

Иван Червенков

Днес стана ясно, чв бързината авторите на проекта на ГЕРБ за нова конституция машинално са преписали описанието на герба на България от сегашната конституция. Той обаче бе променен през 1997 г., а преди това бе поискано становище на КС по темата.

В новия проект за конституция е записано следното:

Чл. 4 Гербът на Република България е изправен златен лъв на тъмночервено поле във формата на щит.

Всъщност в герба има три лъва, а описанието е следното:

Гербът на Република България е изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле във формата на щит. Над щита има голяма корона, първообраз на която са корони на български владетели от Втората българска държава, с пет кръста и отделно кръст над самата корона. Щитът е поддържан от два златни короновани изправени лъва, обърнати към щита от лява и дясна хералдическа страна. Те стоят върху две кръстосани дъбови клонки с плодове. Под щита върху прехвърлена през краищата на дъбовите клонки бяла лента с трикольорен кант е изписано със златни букви "Съединението прави силата".

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.